Jadranská torta. Piškotové cesto, krém, orechy, šľahačka – úžasná kombinácia. Perfektná lahodná tortička ako z cukrárne.
Piškótové cesto:
5 vajec
5 lyžíc práškového cukru
5 lyžíc polohrubej múky
5 lyžíc oleja
Prášok do pečiva
kakao
Z bielkov vyšľahame sneh. Žĺtky si vymiešame s cukrom a postupne striedavo pridávame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme.
Krém:
1/2 l mlieka
2 laté klasy
2 lyžice kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1/2 hery a 1/2 masla
20 dkg orechov
Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.
Potom k tomu primiešame heru s maslom a pomleté orechy.
Śľahačkový krém:
2 práškové šľahačky a vanikový cukrom vyšľaháme.
Na vyhladnutý korpus rozotrieme krém a na vrch dáme šľahačku.
Komentáre