Jadranská torta

Jadranská torta. Piškotové cesto, krém, orechy, šľahačka – úžasná kombinácia. Perfektná lahodná tortička ako z cukrárne.

Piškótové cesto:
5 vajec
5 lyžíc práškového cukru
5 lyžíc polohrubej múky
5 lyžíc oleja
Prášok do pečiva
kakao

Z bielkov vyšľahame sneh. Žĺtky si vymiešame s cukrom a postupne striedavo pridávame sneh z bielkov a múku s práškom do pečiva. Cesto vylejeme do tortovej formy a upečieme.

Krém:
1/2 l mlieka
2 laté klasy
2 lyžice kryštálového cukru
1 vanilkový cukor
1/2 hery a 1/2 masla
20 dkg orechov

Z mlieka, cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. 
Potom k tomu primiešame heru s maslom a pomleté orechy.

Śľahačkový krém:

2 práškové šľahačky a vanikový cukrom vyšľaháme.

Na vyhladnutý korpus rozotrieme krém a na vrch dáme šľahačku.

Jadranská torta

Viac receptov nájdete tu.

Facebook: Recepty a inšpirácie

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená.