Suroviny na cesto :
2 poháre polohrubej múky
1 pohár práškového cukru
3/4 pohára oleja
1 1/2 pohára mlieka
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
2 vajcia
kakao
Postup:
Všetky suroviny som spolu zmiešala a upiekla som cesto pri teplote 180°C asi 20 minút.
Suroviny na krém:
1/2 kg Jahody – ja som dala mrazené
cukor podľa chuti
2ks Zlatý klas
1/2 Hery + 1/2 Masla
Voda
Postup:
Jahody som podlávila, pridala som 2 dcl vody a cukor. Dala som to spolu variť.
V troche vody som zmiešala zlatý klas a pridala som do vriacich jahôd. Uvarila som z toho puding.
Ešte do horúceho som postupne pridávala Heru s maslom a opatrne som to spolu vyšľahala.
Krásne sa mi spojilo, dôležité je do úplne vriaceho dávať aby sa nezrazilo.
Kto sa bojí, môže si nechať puding úplne vychladnúť a tak spojiť s maslom.
Čokoládová poleva:
Ceru s čokoládou na varenie rozpústíme nad parou a vylejeme na koláč.
Facebook: Recepty a inšpirácie