Suroviny
Cesto:
450 g polohrubej múky
200 g masla
6 g prášku do pečiva
200 g práškového cukru
4 žĺtky
Náplň:
600 g jabĺk
50 g hrozienok
1 lyžička škorice
100 g orechov
Sneh
4 bielky
200 g cukru kryštál
Postup:
Plech vymažeme tukom a vysypeme múkou. Múku, prášok do pečiva, maslo, práškový cukor, žĺtky spolu vymiešame a dve tretiny vypracovaného cesta vyvaľkáme na plech. Jednu tretinu dáme stuhnúť do chladničky.
Na plech s s cestom dáme nastrúhané jablká ochutíme škoricou a vanilkovým cukrom, pridáme hrozienka a posypeme mletými orechami.
Na to rozotrieme tuhý sneh vyšľahaný s cukrom.
Nakoniec postrúhame zvyšné cesto z chladničky a dáme piecť do rúry pri 180 °C. Keď je ružové, treba z rúry vybrať. Krájať vychladnuté.