Cesto
Suroviny:
50 dkg hladkej múky + 50 dkg polohrubej múky
1 kocka droždia
10 dkg práškového cukru
4 dcl mlieka
4 lyžice oleja
Soľ
Postup:
Zo surovín urobiť kysnuté cesto
Plnka
Suroviny:
3 – 4 jablká
1 lyžicu medu
škorica podľa chuti
1 balíček vanilkový cukor
1 lyžica maslo
2 lyžice hrozienka
Postup:
Jablká nakrájame na malé kocky. V panvici roztopíme maslo a pridáme jablká, med, škoricu, vanilkový cukor a hrozienka. Zakrijeme pokrievkou a necháme dusiť približne 5 minút.
Vykysnuté cesto rozvaľkáme a pokrájame na štvorce a plníme jablkovou plnkou. Potrieme olejom, kto chce môže aj vajíčkom a posypeme s celým makom vymiešaným s kryštálovým cukrom. Pečieme v rúre pri 180°C približne 45 minút.
Sú výborné