Guľáš

Suroviny:
Hovädzie a bravčové mäso na guľáš
zemiaky
lečo
soľ
mleté korenie
sladká paprika
štipľavá paprika
cesnak
cibuľa
voda


Postup:
Mäso nakrájame na kocky. Do tlakového hrnca dáme olej a cibuľu. Keď je cibuľa opražená tak pridáme hovädzie mäso. Ochutíme koreninami, pridáme lečo a zemiaky nakrájané na malé kolieska ( na zahustenie), podlejeme vodou a necháme podusiť. O chvíľu dolejeme vodu a hrniec zavrieme. Necháme variť. Keď je hovädzinka skoro uvarená pridáme bravčové mäsko. Zasa varíme skoro do mäkka. Dáme zemiaky nakrájané na kocky a necháme variť. Ku koncu varenia pridáme pretlačený cesnak. Necháme trochu prevrieť a odstavíme.

Vynikajúci s domácim chlebíkom

Viac receptov nájdete tu.