Tvarohový koláč „Perinka“

Suroviny
6 vajec
500 g práškového cukru
100 ml mlieka
150 ml oleja
500 g polohrubej múky
1 vrecko prášku do pečiva
tuk na vymastenie formy


Plnka:
2 kocky tvarohu (po 250 g)
1 ks kyslá smotana
vanilkový cukor
2 lyžice detskej krupice
150 ml mlieka

Postup cesto:
4 žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista. Pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva a zľahka primiešame sneh zo 6 bielkov. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.

Postup plnka:
2 žĺtky, tvaroh, smotanu a vanilkový cukor spolu vymiešame. Z dvoch lyžíc krupice a mlieka urobíme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť. Potom ho zamiešame do tvarohovej zmesi. Tvarohovú plnku nanášame pomocou cukrárenského vrecka na cesto. Vytvárame pásy v priečnom a pozdĺžnom smere v tvare mriežky tak, aby medzi mriežkou vznikli malé “ vankúšiky“
Cesto s tvarohovou plnkou vložíme do horúcej rúry a upečieme.
Koláč je upečený, keď tvarohová plnka zružovie.

Viac receptov nájdete tu.

Facebook: Recepty a inšpirácie