Pripravila som si mäso na čevabčiči. Narobila som šúľky. Dávala som ich rovno na vymastený plech.
Plech bol plný. Dala som ho ro vyhriatej rúry a upiekla čevabčiči. Sú chutnejšie a ľahšie stráviteľné ako vyprážané.
V miske zostala fašírková zmes.
Čo s ňou?
Vyskúšala som niečo nové.
Suroviny na fašírku:
mleté mäso
vajcia
soľ
koreniny (sladká paprika, čierne korenie, rasca, … podľa chuti)
cesnak
cibuľa
Suroviny na plnku:
tvrdý syr
kyslá smotana
syrokrém
soľ
kôpor
Postup:
Mleté mäso ochutíme koreninami podľa vlastnej chuti.
Pridáme vajcia, nadrobno nakrájanú cibuľu, pretlačený cesnak. Všetko dobre premiešame.
Pekáč vymastíme olejom a rozotrieme fašírkovú hmotu.
Plnka postup:
Nastrúhame syr, pridáme syrokrém, kyslú smotanu, kôpor a soľ podľa potreby. Spolu to premiešame.
Vylejeme na fašírkovú hmotu, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry.
Pred koncom pečenia alobal odstránime a ešte zapečieme do zlatista.
Po upečení som nakrájala a takto mi vznikol mäsový koláč.