Jablkové knedličky

Potrebujeme:
0,5 kg nahrubo nastrúhaných jabĺk
14 dkg hrubej múky
1 vajce
trocha soli


Postup:
V mise zarobíme cesto a necháme ho dve hodiny odpočinúť. Z cesta tvarujeme menšie knedličky, ktoré pováľame v múke a varíme v horúcej vode asi osem minút.
Na tanieri hotové jablkové knedle posypeme tvarohom a práškovým cukrom, môžeme pridať aj kyslú smotanu.

No tak toto bol originál recept.

Ja som si ho pozmenila a hneď urobila z dvojnásobnej dávky. Nastrúhala som 1 kg jabĺk.
Pridala 40 dkg polohrubej múky keďže tých 28 dkg podľa receptu, sa mi zdalo málo, cesto bolo riedke a bála som sa či sa vo vode knedličky nebudú rozchádzať. Ešte som dala za hrsť strúhanky. Nechala hodinku postáť. Keď voda v hrnci vrela, dávala som do nej v múke obalené jablkové knedličky. Povarila som asi 5 minút.
Poliala roztopeným maslom a posypala mletým makom s cukrom.
Sú perfektné, ako šúľance, ale namiesto zemiakov v ceste jablká.

Viac článkov nájdete tu.