Jablkový s pudingom

Suroviny:
50 dkg polohrubej múky
6 dkg práškového cukru
2 vajcia
25 dkg palmarín
1 vanilkový cukor
1 prášok do pečiva
2 lyžice mlieka
piškoty
ríbezľový lekvár
nastrúhané jablká
škorica (mak, orechy,…)


Krém:
2 zlaté klasy
7,5 dcl mlieka
3 lyžice cukru
1 vanilkový cukor

Postup
Múku, cukor, vajcia, palmarín, prášok do pečiva, mlieko a vanilkový cukor spolu vymiešame a rozdelíme na dve časti. Prvú časť vyvaľkáme a dáme na vymastený plech. Natrieme lekvárom, poukladáme piškóty. Na piškóty dáme nastrúhané jablká ochutené škoricou a cukrom. No každý si môže urobiť podľa svojej chuti. Na jablká rozotrieme uvarený puding z mlieka, cukru a zlatého klasu. Na vrch dáme druhé vyvaľkané cesto.
Vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C približne 30 minút.