Suroviny
6 vajec
6 PL kryštálového cukru
6 PL polohrubej múky
1 prášok do pečiva
2 PL kakaa
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva a kakao. Rozdelíme na dva plechy. Postupne dáme piecť do rúry.
Sneh
5 bielok
200g kryštálového cukru
Postup:
Sneh šľaháme nad parou na hustú penu. Rozotrieme na mastný papier a pomaly sušíme v rúre pri miernej teplote.
Plnka:
300 g kryštálového cukru
250 ml smotany na šľahanie
0,3 l mlieka
1 zlatý klas
5 žĺtkov
350 g masla
Postup:
Cukor skaramelizujeme, zalejeme šľahačkou a necháme rozvariť. Z mlieka, zlatého klasu a žĺtkov uvaríme hustú kašu, necháme vychladnúť. Potom do nej vmiešame maslo aj ušľahanú šľahačku so skaramelizovaným cukrom.
Prvé piškótové cesto natrieme plnkou. Na ňu dáme snehové cesto. To tiež natrieme plnkou. Druhé piškótové cesto dáme na rozotrenú plnku, aj vrch cesta natrieme zvyšnou plnkou. Nakoniec polejeme roztopenou čokoládou.
Dobrú chuť!
Je vynikajúci