Karamelovo punčový zákusok

Suroviny
Cesto
10 vajec
10 lyžíc kryš. cukru
10 lyžíc polohr. múky
1 prášok do pečiva
Postup :
Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 piškóty na papieri, ktorý po upečení stiahneme. Cestá spojíme marhuľovým džemom.


Punč:
15 dkg kryštálového cukru
2 dcl vody
1 dcl rumu
kakao
Postup :
Vodu s cukrom zohrejeme, aby sa rozpustil pridáme rum a kakao.
Dáme na druhý plát, ktorý je pokrájaný na štvorčeky.

Krém:
Salko v konzerve alebo urobené doma
1 maslo
Postup :
Kúpené varíme 2 hod v hrnci ponorené vo vode.
Ja som si salko urobila doma zo 6 dcl mlieka, 20 dkg kryštálového cukru a trochu masla.
Varilo sa vyše hodiny za občasného miešania. Po uvarené zmenší objem o polovicu. Takže hotové fajn husté salko bolo 3 dcl. ( ako z obchodu v konzerve).
Vychladnuté sa zmieša s maslom a máte hotový krém na zákusok.
No ja som nemala karamelové salko, takže zákusok nie je originál karamelovo punčový.
Viac tu: http://nechty-dajana.webnode.sk/odskusane-recepty/karamelovo-puncovy-zakusok/

Ak si chcete urobiť doma karamelové salko, tak postup je:
20 dkg kryštálového cukru upálime na karamel a zalejeme mliekom. Ono to hneď stuhne, netreba sa zľaknúť, ale mať trpezlivosť a miešať kým sa rozpustí.
Potom už len nechať variť do zhustnutia. Tiež zmenší objem o polovicu.