Makovo višňová štrúdľa

Suroviny:
1 kg hladkej múky
1 kocka droždia
Mlieko
olej
vajce
cukor
soľ


Postup:
Mlieko zohrejeme pridáme droždie a necháme podkysnúť. Múku, vajce, cukor. olej a soľ dáme do misky rýchlokysky. Pridáme vykysnuté droždie a vypracujeme cesto. Necháme vykysnúť. Pripravíme si plnku.

Plnka:
Suroviny:
Mletý mak alebo orechy
Postrúhané jablká alebo višne
Cukor podľa chuti
Postup:
Všetko spolu zmiešame. Vykysnuté cesto rozdelíme na 6 bochníčkov. Každý vyvaľkáme a natrieme plnkou. Stočíme do závinu a dáme na vymastený plech. Natrieme olejom alebo vajíčkom a dáme piecť do rúry.

Sú výborné a šťavnaté!

Ďalšie zaujímavé recepty nájdete aj tu.