Mleté mäso s kôprovou omáčkou

Suroviny ako na fašírku:
1 kg mletého bravčového mäsa
4 vajcia
sol
korenie
mletá rasca
cesnak
cibuľa


Postup:
Všetko spolu zmiešame a rozotrieme na plech. Potrieme horčicou. Do mäsovej hmoty urobíme jamky, do ktorých dáme surové vajička (podľa toho aký veľký máme plech a koľko vajíčok sa zmestí). Na vajička posypeme strúhaný syr, posolíme, zakryjeme alobalom a dáme do rúry piecť.

Kôprová omáčka:
Urobíme si záprašku z oleja a múky, podlejeme vodou, pridáme hovädzí bujón alebo vývar z polievky, bobkový list, soľ, trochu mletého čierneho korenia a zahustíme kyslou smotanou. Nakoniec dáme sušený kôpor a tiež granulovaný cesnak. Kto chce podľa chuti aj vegetu.
Výborné je to s knedľou.

 

 

 

Ďalšie zaujímavé recepty nájdete aj tu.