Oblíž prst

Cesto :
6 vajec
15 dkg práškového cukru
20 dkg hrubej múky
2 dkg kakaa
1 prášok do pečiva
6 lyžíc vody
Postup :
Žĺtky s cukrom a vodou vyšľahať. Z bielkov urobiť sneh a postupne všetky suroviny vymiešať a dať upiecť.

Krém :
3 dcl vody
4 dkg zlatý klas
1 vanilkový cukor
15 dkg kryštálový cukor
25 dkg masla (Hera, Palmarín…)
5 žĺtkov
Postup :
Vodu s cukrom dať variť. V troške vody zmiešať zlatý klas, žĺtky, a vanilkový cukor. Vyliať to do vriacej vody a uvariť hustý krém. Nechať vychladnúť a do studeného krému zamiešať maslo. Natrieť na upečené cesto.

Sneh :
5 bielkov
40 dkg kryštálového cukru
Postup :
Vyšľahať nad parou. Vyšľahaný sneh natrieť na krém a ozdobiť postrúhanou čokoládou. Toto je vynikajúci zákusok, po ňom si budete prsty oblizovať!!!