Torta podkova

Suroviny:
3 piškótové cestá:
Každé z 5 vajec.
5 vajec
5 lyžíc práškového cukru
5 lyžíc polohrubej múky
5 lyžíc vody
1 prášok do pečiva
15 dkg orechov
kakao


Postup:
Žĺtky vymiešame a cukrom a vodou. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh
z bielkov. Jedno cesto necháme bledé, do druhého pridáme orechy a do tretieho dáme kakao. Každé samostatne upečieme vo forme podkova.

Suroviny na plnku:
1/2 l mlieka
15 dkg práškového cukru
2 zlaté klasy
1 Hera

Postup:
Urobíme krém (puding) z mlieka a zlatého klasu. Necháme vychladnúť a potom spojíme s herou, ktorú sme vymiešali s cukrom. Dobre vyšľaháme.

Postup:
Prvé cesto natrieme lekvárom a plnkou. Na to dáme druhé cesto a postup opakujeme. Trochu plnky necháme na ozdobenie. Na vrch dáme čokoládovú polevu a ozdobíme zvyšnou plnkou podľa svojho vkusu. Vonkajšok natrieme plnkou a posypeme mletými orechami.

 

Ďalšie zaujímavé recepty nájdete aj tu.