Parížske rožky

Cesto
Suroviny :
5 bielkov
25 dkg kryštálového cukru
25 dkg práškového cukru
30 dkg orechov


Postup :
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom nad parou. Keď sa cukor roztopí, pridáme práškový cukor a šľaháme, aby nevytiekol. Potom pridáme orechy(ak je cesto riedke pridáme strúhanku).Nastriekame na vymastený plech rožky a pomaly pečieme.

Krém :
Suroviny:
4 žĺtky
3 celé vajcia
10 dkg kryštálového cukru
pár kvapiek rumu
2 lyžice kakaa
25 dkg masla
Postup :
Vajcia, žĺtky, cukor a kakao vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Keď vychladne pridáme maslo a ozdobnou trubičkou striekame na rožky. Stuhnuté omočíme v čokoláde.

Sú vynikajúce.