Prevrátený jablčník

Suroviny:
1 kg postrúhaných jabĺk
cukor
škorica
vanilkový cukor
Postup:
Spolu zmiešame a dáme na plech vyložený alobalom


Cesto
Suroviny:
6 vajec
6 lyžíc práškového cukru
6 lyžíc polohrubej múky
6 lyžíc vody
1 prášok do pečiva
Postup:
Žĺtky vymiešame s cukrom a vodou, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Cesto vylejeme na jablká a dáme upiecť. Upečené vyklopíme na dosku a odstránime alobal.

Krém:
Suroviny
4 vajcia
15 dkg kryštálového cukru
1 Hera
Postup:
Vajcia s cukrom vyšľaháme nad parou do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Potom prišľaháme Heru. Krém natrieme na vychladnutý koláč a polejeme čokoládovou polevou.