Suroviny:
6 vajec
6 lyžíc práškového cukru
6 lyžíc polohrubej múky
6 lyžíc vody
1 prášok do pečiva
mrazené ríbezlie
Postup:
Žĺtky vymiešame a cukrom a vodou. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov. Dáme upiecť do vyhriatej rúry. Na upečené cesto dáme ríbezle. Pokvapkáme šťavou alebo sirupom.
Šľahačka:
2 šľahačky v prášku
cukor podľa chuti
2 kyslé smotany
Želatina:
Šťava z ovocia + voda musí byť spolu 500 ml
cukor podľa chuti
2 balíčky zlatý klas
Šťavu z ovocia dáme variť, pridáme cukor podľa chuti a primiešame zlatý klas. Urobíme z toho želatínu, ktorú vylejeme na ríbezle. Necháme stuhnúť. Polovicu šľahačky vymiešame s kyslou smotanou a dáme na želatínu. Na vrch dáme čistú šľahačku a posypeme grankom.