Srnčí chrbát

Suroviny
6 vajec
140 gr mletých vlašských orechov
140 gr práškového cukru
140 gr masla
70 gr strúhanky
2-3 pol. lyžice kakaa
Hrozienka


Postup:
V miske vyšľaháme maslo, žľtka a cukor. Pridáme orechy, strúhanku a kakao. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka vmiešame do masy. Formu vymastíme a vysypeme hrubou múkou. Vylejeme cesto, pečieme na 170 st. asi 45 min. Upečené vyklopíme na mriežku, vychladnuté prerežeme po dĺžke, naplníme pikantným džemom. Potrieme čokoládovou polevou.

Poleva:
3 pol. lyžice mlieka
2 pol. lyžice cukru
1 pol. lyžica kakaa
50 gr. horkej čokolády
1 kávovú lyžičku masla.
Prevaríme a ešte teplú natrieme na koláč.

Recept som odkukala z relácie Bez servítky, ktorý robila Lenka Košická. Originál recept tu.

Viac receptov nájdete tu.

Facebook: Recepty a inšpirácie